Scoala Straoane
Şcoala Străoane
„Omul nu poate ajunge om decât prin educaţie” I. Kant


Anunțuri

NOU

Consiliul de Administraţie al Școlii Gimnaziale nr. 1 Străoane organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcției de șofer - M. Mai multe detalii la secțiunea Avizier

Consiliul de Administraţie a hotarât modul de organizare a clasei pregătitoare. Mai multe detalii la secțiunea Avizier

Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”

Programul activităților din săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” a fost publicat la secțiunea Avizier


        Despre vechimea si aparitia comunei Straoane nu se cunosc date scrise, pentru ca nu s-au gasit documente care sa ateste momentul aparitiei ei. 
        Primele atestari documentare au fost gasite cu referire la anul 1974, când a început constructia bisericii „Sfântul Nicolae Vechi”din Straoane de sus, dar primele asezari din aceasta zona se considera a fi aparut cu multi ani în urma. 
        Localitatea este mentionata pentru prima data la 14 februarie 1572, cînd un oarecare Dragota de Straoane a facut o „sapatura" de cultivat în gura Albei. Probabil, localitatea îsi trage numele de la unul din batrînii sai, Straua.        Viata ne rezerva si bune, si rele. Ne împlineste dorinte, dar ne si dezamageste uneori. Si unde ne formam mai bine ca oameni decât la scoala, unde gasim exemple de conduita, de exprimare, de tinuta, unde suntem ajutati sa gasim o rezolvare corecta problemelor noastre?
        Si tocmai pentru a-si desavârsi, zi de zi, rolul pe care îl are în viata copiilor, scoala noastra vine cu o serie de activitati educative ce urmaresc nu doar o destindere psihica, ci mai mult decât atât - sa-i formeze pe tineri în spiritul unor valori sanatoase si sa le insufle dorinta de a descoperi mai mult din diversitatea si secretele acestei vieti.

        Scoala Nr.1 Straoane care este situata la întretaierea drumurilor catre Repedea cu cel ce duce la Valeni (este alaturi de dispensarul comunal).
        Aripa A a fost construita în anul 1955 si respectiv 1962 aripa B, datorita stradaniilor generatiilor succesive de profesori si directori profesor Marcali Vincentiu, care au îmbogatit si diversificat patrimoniul unitatii.
        In prezent scoala dispune de un local cu 8 sali de clasa, sala de sport, cabinete si laboratoare cu o dotare adecvata.
 
Scoala nr. 2 Straoane este asezata în mijlocul comunei Straoane pe DN - 2L.
Primul corp de scoala a fost construit în anul 1904, si are 4 sali de clasa
Al II-lea corp de scoala a fost construit în 1965 prin stradania profesorului Amaricai Viorel, iar aici învata clasele V-VIII, în cele 6 sali de clasa.
Scoala este dotata cu tot ce este necesar bunei desfasurari a procesului educativ.
 
 
Scoala din Muncelu a fost construita din doua corpuri de cladiri într-o curte spatioasa între 1962  -1964  în timpul profesoarei Apreotesei Teofana
Timpul a dus la degradarea unui corp  de cladire, elevii învatând numai într-un corp de cladire care din 2007 a început reabilitarea si extinderea cu înca doua sali de clasa si anexele necesare .
 
   
 
Scoala din Repedea are localul construit din 1938 si dispune de doua Sali de clasa, cancelarie, hol si curte pentru recreatie
Desi este izolata de restul comunei, aici se desfasoara activitati scolare si extrascolare deosebite.
 

designed by Paul Panaite și Mihai Popescu